Cosmetics by Stephanie, Wellgel London NL | Review

Cosmetics by Stephanie, Wellgel London NL | Review

Een tijdje geleden zag ik op Instagram een oproep van een nieuw gellac merk in Nederland. Zij waren op zoek naar nieuwe samenwerkingen voor het swatchen en promoten van het merk Wellgel London. Ik besloot de stoute schoenen aan te trekken en een berichtje te sturen. Tot mijn grote verbazing werd ik uitgekozen als één van de nieuwe swatchers van het merk.

Wellgel London NL

Wellgel London is een alles-in-één cruelty free én vegan gelnagelsysteem.
Er zijn geen afzonderlijke basis- of toplagen nodig, alles wat je nodig hebt zit in één fles. Dit maakt de applicatie sneller en eenvoudiger, en je hebt veel minder producten nodig.
Wellgel is gemaakt van een alcohol- en oplosmiddelvrij systeem waardoor deze gellac ook zeer geschikt is voor aanstaande moeders. Wellgel gebruikt keratine om de natuurlijke nagel te binden en te voeden, zonder schade of irritatie aan de huid te veroorzaken. Ze hebben veel aandacht besteed aan dit snellere, veiligere, cruelty free systeem waarbij de verzorging en kwaliteit van de nagels centraal staan in het maken van nieuwe producten.

Zoals eerder aangegeven is dit merk nieuw in Nederland. Voorheen kon je het alleen maar kopen in Engeland. De oprichtster van Wellgel London NL is dol op het maken van nagels én houdt van ondernemen. Zij vind het erg leuk om nieuwe dingen uit te proberen en heeft daardoor veel ervaring met verschillende gel nagellak merken. Toen zij de kans kreeg om Wellgel London te gaan verkopen in Nederland, heeft zij deze kans met beide handen aangegrepen.

Om de samenwerking op te starten kreeg ik enkele weken geleden 3 mooie kleurtjes toegestuurd.
Under the sea => een prachtige oranje kleur
Hollywood => een geel/gouden glitter
Fusion => Een diep rood/paarse kleur

Op het eerste oog vond ik de kleuren echt prachtig, en ik was daarom zeer benieuwd hoe deze kleuren op mijn nagels uit zouden zien.
Daarnaast was ik vooral heel benieuwd naar de werking van deze lakjes, aangezien het geen standaard gellac betreft. Bij deze gellac heb je geen base en topcoat nodig, omdat deze al zit verwerkt in de formule. Het is dus een 3 in 1 gellac. Omdat je de base en topcoat kunt overslaan ben je veel sneller klaar met lakken én met het verwijderen van de gellac.

Hollywood

Dit kleurtje testte ik als eerste aangezien deze kleur perfect was voor de maand december ( de maand waarin ik de gellac kreeg toegestuurd).
Bij deze kleur had ik best wel een aantal laagjes nodig voordat het dekkend werd. Na 5 dunne laagjes krijg je het effect zoals boven op de foto. Doordat het na 1 laagje niet heel erg dekkend is, kun je het ook makkelijk gebruiken als glitter topcoat op een andere kleur.
Na 6 dagen verloor ik helaas 1 nagel waardoor ik besloten heb de rest ook te verwijderen. Het verwijderen ging inderdaad een stuk sneller dan met gellac waarbij je een topcoat hebt aangebracht. Aangezien ik nog niet heel lang met gellac bezig ben wil ik niet meteen de gellac de schuld geven. Het is een prachtige kleur die ik zeker vaker zal dragen.

Under the sea

Deze kleur is mijn absolute favoriet! Wat een mooie tint oranje is dit. Deze kleur was zelfs na 2 laagjes al dekkend zoals je kunt zien op de foto. Naar mijn mening kan deze kleur op ieder moment van het jaar. Wat mij ook opvalt is dat deze gellac een hele mooie glans heeft, ondanks dat je geen topcoat gebruikt. De glans is na 7 dagen nog net zo mooi als de eerste dag. Dit kleurtje zul je deze zomer vaak op mijn nagels zien.

Fusion

Ondanks dat deze kleur ontzettend mooi is, ben ik toch niet heel tevreden met deze kleur. Ik heb deze gellac op 3 verschillende dagen en manieren gebruikt maar helaas vind ik het aanbrengen van deze kleur niet goed. Het duurt heel lang voordat hij dekkend wordt ( zeker 4-5) laagjes. Daarnaast brengt de kleur niet egaal aan, en blijft hij een beetje ‘patchy’ iets wat wel vaker gebeurt met donkere kleuren. Dit probleem is inmiddels bekend bij de fabrikant en zij zijn druk bezig met het aanpassen van de formule. Ik zal jullie hierover op de hoogte houden via mijn Instagram kanaal.

Mijn eerlijke mening

Ik ben ontzettend enthousiast over dit nieuwe merk.
-> Het is een innovatieve gellac die bestaat uit 3 producten in 1.
-> De gellac brengt heel makkelijk en dun aan, eigenlijk net zo makkelijk en snel als een gewone nagellak.
-> Je verspilt geen tijd met het aanbrengen en uitharden van een base en topcoat waardoor je snel klaar bent met je manicure.
-> Het afhalen van de nagellak is sneller omdat je van te voren niet eerst de topcoat eraf hoeft te vijlen.
-> Deze gellac is zelfs geschikt voor aanstaande moeders!
-> Er is een breed kleurenassortiment beschikbaar.

De gel nagellaken kosten ongeveer €14.95 en zijn verkrijgbaar via https://wellgellondon.nl/ in 80 verschillende kleuren. Eind van de maand wordt er nog een nieuwe glitter collectie gelanceerd!
Met de code WELLSTEPH10 krijg je 10% korting op het hele assortiment.
Volg mij en Wellgel London NL op Instagram om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes omtrent de nieuwe glitter collectie en andere nieuwtjes.

Veel Liefs, Stephanie

https://www.cosmeticsbystephanie.nl

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen. Alle reviews zijn niet gesponsord en 100% eerlijk.