Gellak zonder Acrylaten

Gellak zonder Acrylaten

Volgens de British Association of Dermatologists (BOD) is HEMA het # 1 allergeenproduct in nagelproducten en cosmetica.

Ook bekend als 2-hydroxyethylmethacrylaat of hydroxyethylmethacrylaat, dit zijn monomeren die worden gebruikt om UV-gels te polymeriseren. De moleculaire grootte van HEMA is echter veel kleiner en kan gemakkelijker door de huid worden opgenomen, dit leid tot irritatie

Ook heeft het Europees Wetenschappelijk Comité voor consumentenveiligheid (SCCS) een rapport gepubliceerd waarin staat dat HEMA veilig kan zijn wanneer het op de juiste manier op de nagelplaat wordt aangebracht. Ze concludeerden dat concentraties tot 35% waarschijnlijk geen risico vormen en sensibilisatie veroorzaken, op voorwaarde dat het gebruik ervan beperkt blijft tot de nagelplaat en contact met de aangrenzende huid wordt vermeden. Helaas gebruiken veel merken een hogere concentratie, sommige ruim boven de 35%, en vormen ze extra risicofactoren.

Wellgel London bevat heel weinig hema.  Hema is het reactieve ingrediënt dat nodig is om de gel uit te harden.  Het wordt gebruikt in alle gellak, de concentratie kan echter zeer verschillen per merk. Wij gebruiken een lage concentratie hema, en het type hema dat we gebruiken is de veiligere soort.  Er zijn 2 soorten hema, de ene is agressiever en de andere is mild.  Bij Wellgel London gebruiken de milde vorm deze is bewezen veilig te zijn en we gebruiken minder dan 30% ervan in onze formules.

HMPA Vrije Nagellak

Hydroxypropylmethacrylaat (2-HPMA), ook wel hydroxypropylmethacrylaat (HPMA) genoemd, wordt volgens de BOD geclassificeerd als het op een na meest voorkomende nagelproductallergeen.

Het wordt door sommige merken veel gebruikt als alternatief voor HEMA en in HEMA-vrije acrylvloeistof. Als gevolg hiervan ontwikkelen degenen die op HEMA-vrij monomeer zijn overgestapt omdat ze al een allergie voor HEMA hadden, vaak ook een allergie voor HPMA.

10 Free

WAT BETEKENT ’10 Free ’?

Heb je je ooit afgevraagd of er giftige chemische ingrediënten zitten in de schoonheidsproducten die je gebruikt? Wij, bij Wellgel London, geven om wat er in onze producten gaat. In de schoonheidsindustrie zijn er 3 verschillende gradaties: 5 free, 7 free en 10 free, waarbij 10 free wordt beschouwd als de puurste van alle ‘free’ gel- en nagellakken. Wellgel London heeft een reeks slijtvaste en langdurige gel- en nagellakken ontwikkeld die 10 free zijn, wat betekent dat ze vrij zijn van de volgende chemicaliën en ingrediënten:

  • Formaldehyde wordt gebruikt als conserveermiddel in cosmetica. Een bekend carcinogeen dat ook verband houdt met astma, neurotoxiciteit en ontwikkelingstoxiciteit.
  • Tolueen is een oplosmiddel dat in poetsmiddel wordt gebruikt om het snel te laten drogen; de gezondheidsproblemen die samenhangen met overmatige blootstelling aan dit ingrediënt kunnen onder meer een verstoring van het zenuwstelsel en immuun-, nier-, lever- en voortplantingseffecten omvatten.
  • Ftalaten (DBP, DEHP, DEP en andere): een klasse van weekmakende chemicaliën die worden gebruikt om producten buigzamer te maken. Ftalaten verstoren het endocriene systeem en kunnen geboorteafwijkingen veroorzaken. is irriterend voor de luchtwegen en vormt het grootste gevaar voor nagelstylisten die aan grote hoeveelheden kunnen worden blootgesteld.
  • Kamfer is een geurige hars die nog steeds in veel nagelproducten zit, maar het kan in grote hoeveelheden hoofdpijn, misselijkheid en duizeligheid veroorzaken.
  • Formaldehydehars kan formaldehyde afgeven; de kortetermijneffecten van blootstelling aan formaldehyde omvatten irritatie van de luchtwegen en huid. Er wordt vermoed dat langdurige blootstelling kanker veroorzaakt.
  • Ethyl tosylamide is door de Europese Commissie verboden voor gebruik in cosmetica, maar wordt nog steeds gebruikt in de Verenigde Staten. Dit ingrediënt wordt ervan verdacht ontwikkelings- en reproductietoxiciteit te veroorzaken en heeft sterke antibiotische eigenschappen.
  • Xyleen kan bij blootstelling aan hoge concentraties in de lucht depressie van het centrale zenuwstelsel en hoofdpijn veroorzaken.
  • Parabenen zijn een veelgebruikt conserveermiddel, maar zijn een vermoedelijke hormoonontregelaar.
  • Dierlijke ingrediënten: veel hoogwaardige nagellak- en cosmeticamerken bevatten regelmatig dierlijke bijproducten. Dit is misschien niet giftig, maar het is zeker een ingrediënt dat Wellgel London volledig heeft uitgesloten in haar nagellakassortiment.
  • TPHP (trifenylfosfaat) is een weekmaker, evenals een brandvertrager, en studies hebben het in verband gebracht met veranderingen in de normale hormoonfunctie.