Is Nagellak Schadelijk?

Mooie manicures waren ooit gereserveerd voor speciale gelegenheden, maar met de lang houdende gellak systemen van tegenwoordig is het nu mogelijk om elke dag met mooie nagels rond te lopen.

Winkelstraten zijn overspoeld met nagelsalons en nagellak heeft zich ontwikkeld tot hightech design. Nieuwe lang houdende gelmanicures zijn nu een belangrijke trend, waarbij UV-licht wordt gebruikt om de nagels uit te harden.

Toch is er bezorgdheid geuit over de mogelijke schade van deze behandelingen, en er zijn veel schrikverhalen over slecht opgeleide technici die de nagels broos, verzwakt of geïnfecteerd achterlaten.

Kan uw manicure schade aanrichten? Hoe kunt u uw nagels beschermen?

Dr. Tamara Griffiths, dermatoloog bij de British Skin Foundation zegt: ‘Je kunt een allergie ontwikkelen na jarenlang probleemloos gebruik, maar zodra de allergie zich ontwikkelt, zal de reactie worden herhaald bij elke blootstelling aan het aanstootgevende middel. Frequente blootstelling aan chemicaliën in nagelproducten zoals lak en gels kan het risico vergroten. Zodra een allergie zich ontwikkelt, is deze onomkeerbaar. '

Zijn alleen mijn nagels in gevaar?

Verre van dat, vaak is het de oogcontour die als eerste allergisch reageert op de lak, vernisverwijderaar of kleefstoffen, zegt dr. Griffiths. ‘Allergie voor nagellak kan zich als eerst uiten als een jeukende, schilferende uitbarsting rond de ogen, en dus niet de nagels. Daarom kan het lang onopgemerkt blijven,’ zegt ze. Dit komt omdat we constant onze ogen aanraken, op deze manier brengen we de allergenen over. De huid is daar erg dun , en de allergenen kunnen dus gemakkelijk doordringen.

Fabrikanten hebben ontdekt dat we onze ogen ongeveer 200 keer per dag aanraken. Wellgel London heeft nu een gelnagellak systeem ontwikkeld met een biologische keramische formule voor mensen die vatbaar zijn voor irritaties. Doordat de samenstelling volledig anders is als bij andere merken kunt u Wellgel London in de meeste gevallen gebruiken zonder allergische reacties te krijgen.

 

Moet ik langhoudende gellak manicures vermijden?

Sommige mensen denken dat hun nagels zwak worden van gelmanicures, gelnagellak is erg populair geworden omdat ze een glanzender, natuurlijker uiterlijk geven dan acryl. Het is vaak een wat dikkere lak, deze wordt aangebracht op de nagel en vervolgens uitgehard onder ultraviolet licht, hierdoor zal een reactie ontstaat die de gekleurde gel volledig uithard. De schade is niet de behandeling zelf, maar een slechte verwijdering; Als u probeert de gellak eraf te halen, kunnen de bovenste lagen van de nagelplaat ook afbladderen. Zodra dat gebeurt, wordt de nagel zwakker totdat hij weer aangroeit.

Dermatologen zien steeds meer problemen na gelmanicures. Dr. Griffiths zegt: ‘Het trauma dat nodig is om de gelnagels te verwijderen, is behoorlijk significant. Hierdoor kan de nagelplaat uit het nagelbed worden getild, ook wel onycholyse genoemd. Zodra dit gebeurt, kan een infectie optreden en problemen veroorzaken. ’Om de coating veilig te verwijderen, laat je de coating tien minuten weken in aceton, een chemische stof die wordt gebruikt in verfverdunner. Hierna zouden ze heel gemakkelijk moeten loskomen. Aceton zorgt ervoor dat nagels en vingers wit worden, maar het effect is tijdelijk en onschadelijk.

Wellgel London Organic Gel Remover

Wellgel London is bedacht met de problemen van reguliere gelnagelsystemen in gedachte. Voor het verwijderen van de gellak hebben wij de Organic Gel Remover ontwikkeld. Met deze organic gel remover is het mogelijk om uw gellak te verwijderen zonder naar chemische producten te hoeven grijpen zoals aceton.

 

Kan het uv-licht dat wordt gebruikt om de gel uit te harden huidkanker veroorzaken?

Artsen die in de Journal of the American Academy of Dermatology schreven, wekten de angst op dat UV-uitharding het risico op huidkanker verhoogt. Veel nagelmerken zeggen echter dat het niet gevaarlijker is dan de verlichting in een discotheek.

‘Het is moeilijk om hier een antwoord op te geven, want er zijn nog geen goede cijfers, maar er kan huidkanker rond de nagel ontstaan’, zegt dr. Anton Alexandroff, dermatoloog in het BMI Manor Hospital in Bedford. Als deze gedachte je angstig maakt, wrijf dan zonnebrandcrème rond je vingertoppen voordat je ze onder de UV legt. Zo bescherm je je huid tegen huidkanker.

 Is het verstandig voor mijn manicure om mijn nagelriemen te verwijderen?

‘Je mag de nagelriemen niet knippen’, waarschuwt dr. Griffiths. ‘Deze dunne huidflap fungeert als een waterdichte afdichting tussen de vinger en de nagel. Als dit wordt verstoord, kunnen kleine hoeveelheden vocht zich ophopen in de nagel of onder de huid, waardoor je vatbaar wordt voor een pijnlijke, terugkerende infectie die paronychia wordt genoemd.

Langdurige paronychia kan afwijkingen aan de nagelplaat veroorzaken als deze uitgroeit. 'Gelukkig groeit de nagelriem echter terug als hij wordt doorgesneden. ‘De nagelriem moet worden verzacht door hem in water te weken en vervolgens voorzichtig naar achteren te duwen’, adviseert Sam Sweet. ‘Knip de nagelriem niet af, want die groeit harder terug.’

Sommige nagellak is ‘free-from”. Zijn de anderen schadelijk?

De twee belangrijkste ‘slechte’ ingrediënten die ‘free-from’ nagellak vermijd zijn formaldehyde, een contact irriterend middel, en tolueen, een door de mens gemaakte chemische stof. Maar beide zijn op veiligheid getest en legaal voor gebruik in cosmetica. Een ander ingrediënt, DBP of dibutylftalaat, werd veel gebruikt in nagellakken, maar is sinds 2005 is dit middel in Europa verboden voor cosmetica. Omdat deze chemicaliën in zulke kleine hoeveelheden worden gebruikt, is er voor de meeste dragers weinig gevaar, maar wanneer je vatbaarder bent voor irritaties kan dit zeker een rol spelen.

Hoe waarschijnlijk is een infectie?

Het snijden van nagelriemen kan soms leiden tot schimmelinfecties, maar deze zijn zeldzaam bij de vingernagels, omdat ze warme, vochtige omstandigheden nodig hebben om zich te ontwikkelen. ‘Als je vocht tussen de nagelplaat en de acryl- / gelnagels krijgt, kun je een bacteriële infectie krijgen, Hoewel dit vlekken op de nagelplaat maakt, zal het uiteindelijk uitgroeien en vanzelf genezen. Wanneer het pijnlijk is, ga dan naar uw arts.

Hebben nagels een pauze nodig van vernis om te ‘ademen’?

‘Nee’, zegt dr. Alexandroff. ‘Nagels zijn dood weefsel en hoeven niet te ademen of een pauze te nemen van nagellak. Maar elke keer dat u coatings verwijdert, beschadigt u de nagel een beetje, dus daarom wilt u misschien een pauze. Vingernagels groeien snel en worden dus continu vernieuwd, maar voor teennagels duurt het langer,  ongeveer zes maanden. '

Hoe houd ik nagels gezond?

Minimaliseer het trauma voor je nagels, adviseert dr. Griffiths. Ze zegt: ‘Sommige mensen hebben broze nagels die niet goed groeien en in lagen splitsen. Typen of tuinieren kan dit verergeren, net als veelvuldig handen. wassen. Gebruik handcrème en houd de nagels geknipt. 'Sam Sweet raadt een olie van goede kwaliteit aan, om de nagelriem te voeden en de nagelplaat gehydrateerd te houden.

Wellgel London, het biologische alternatief.

Wanneer u Wellgel London gebruikt zal dit beter zijn voor de duurzaamheid van uw nagels. Doordat onze lak geen schadelijke chemische ingrediënten bevat  blijven uw nagels gezond, en kunt u voor een langere tijd met mooie stijlvolle nagels rondlopen. Daarnaast zullen de meeste allergische reacties die je bij reguliere gellak stystemen kunnen optreden bij Wellgel niet ontstaan. Met bijna 100 kleuren om uit te kiezen is er altijd wel een kleur bij voor jouw stijl. En wanneer u het gebruikt in combinatie met de organic gel remover